KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Vedení Písku přijalo mistryně Evropy a další úspěšné sportovce

Vedení Písku přijalo mistryně Evropy a další úspěšné sportovce

Přidáno 24. 9. 2019
Ve čtvrtek 12. září 2019 se na písecké radnici sešli úspěšní mladí sportovci s vedením Města Písku.
Při tomto milém setkání starostka Eva Vanžurová společně s místostarostou Petrem Hladíkem ocenili mladé plavce a hráčky frisbee, poděkovali jim za vzornou reprezentaci Písku a motivovali je k dalšímu sportovnímu rozvoji. Na rozdíl od plavců byly zástupkyně frisbee na radnici poprvé. Pozvání si děvčata vysloužila mimořádným úspěchem na evropské reprezentační scéně. S týmem České republiky na srpnovém Mistrovství Evropy juniorů získalo těchto 6 hráček titul Mistryň Evropy v kategorii do 17 let. Pro zástupce píseckého frisbee je přijetí na radnici velká čest. Starostka i místostarosta vyjádřili podporu dalšímu rozvoji tohoto sportu, který je již přes deset let součástí nabídky volnočasových aktivit pro mládež i dospělé.

Ultimate frisbee není píseckým neznámé. Poslední turnaj se uskutečnil v březnu 2019 v Městském sportovním areálu. Dříve bylo ultimate frisbee součástí Festivalu netradičních sportů. Krátce připomeňme, že se jedná o bezkontaktní sport s létajícím talířem s vysokou mírou fair-play. Soupeří v něm vždy dva týmy o sedmi hráčích, kteří se pomocí náběhů a přihrávek snaží chytit disk v koncové zóně hřiště (podobně jako v rugby), čímž tým získá bod. Hraje se na hřišti 100x37 metrů, ideálně travnatého povrchu. V ultimate frisbee nejsou rozhodčí, hráči přestupky proti pravidlům vyhodnocují sami. To by nebylo možné bez tzv. principu Spirit of the game (duch hry). Jeho základní pilíře jsou respekt k pravidlům, k soupeři a pozitivní přístup ke hře.

Kapitánka reprezentačního týmu Kristýna Tlustá a trenér Jaromír Jáchym vystoupili v České televizi v pořadu Téma pro hosty. Záznam je možné shlédnout zde