KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy V píseckých DPS se očkovalo proti koronaviru

V píseckých DPS se očkovalo proti koronaviru

Přidáno 8. 4. 2021
Více než 200 klientů píseckých domů s pečovatelskou službou bylo v závěru února naočkováno proti koronaviru přímo v místě svého pobytu. Očkovací tým z písecké nemocnice navštívil objekty, ve kterých se byty s pečovatelskou službou nacházejí, tedy domy v Čechově a Topělecké ulici, na nábřeží 1. máje, Jiráskově nábřeží a na Mírovém náměstí. Vakcínu dostali všichni klienti, kteří o ni projevili zájem.
„Očkovací centrum Nemocnice Písek oslovilo město Písek, zda by organizačně zajistilo očkování proti koronaviru pro obyvatele zdejších domů s pečovatelskou službou přímo v místě jejich pobytu. Během krátkého času jsme zajistili vše nezbytné, aby zdravotníci mohli přijet a zájemce naočkovat,“ uvedla vedoucí odboru sociálních věcí Michaela Baslerová. V domech s pečovatelskou službou bydlí zhruba 400 lidí, někteří již byli očkováni v uplynulých týdnech, jiní jej nyní nemohli podstoupit ze zdravotních důvodů nebo o něj neměli zájem.

„Hladký průběh očkování pomáhali zajistit pracovníci Městského střediska sociálních služeb, Českého červeného kříže Písek, Diakonie Písek, Oblastní charity Písek, úředníci a dobrovolníci z městského úřadu. Za jejich práci jim patří velký dík,“ řekl místostarosta Petr Hladík.