KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy V Českém Krumlově vysadili lípu dobré vůle

V Českém Krumlově vysadili lípu dobré vůle

Přidáno 9. 5. 2018
V úterý 1. května byla v Českém Krumlově vysazena lípa dobré vůle, kterou městu Český Krumlov daroval Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové u příležitosti 85. výročí narození někdejší první dámy.
Místostarosta Josef Hermann zástupcům nadace poděkoval jménem města Český Krumlov, neboť díky tomuto symbolickém aktu vysazení stromu se mohli krumlovští přihlásit k hodnotám, které Olga Havlová vyznávala a které také žila. „A dovolte mi poděkovat i Vám, Nadaci Olgy Havlové, za tu vaši činnost ve prospěch bližních. Za práci a pomoc lidem se zdravotním postižením, lidem diskriminovaným, osamoceným, lidem, kteří žijí na okraji společnosti,“ doplnil místostarosta Hermann.
Olga i Václav Havlovi měli město Český Krumlov velmi rádi. Je proto velkou poctou, že lípa dobré vůle byla zasazena právě v tomto jihočeském městě a vyroste v košatý strom, který hluboko zapustí kořeny a připomene tak trvalost a nadčasovost hodnot a ideálů, které manželé Havlovi svým životem symbolizují.

Red.