KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Prodej Honzíčka zastupitelé odložili

Prodej Honzíčka zastupitelé odložili

Přidáno 17. 10. 2019
O prodeji bývalé léčebny U Honzíčka už zastupitelé Písku dávno rozhodli. Nikdo však objekt v dezolátním stavu nechtěl, a to ani přes snižování ceny.
Město tak udělalo další ústupek – změnu územního plánu, která majiteli uvolňuje ruce, protože už nezakazuje komerční využití. Může tam tak vzniknout prakticky cokoli. Tato myšlenka se však zastupitelům také nezamlouvá. „Dnes už to není o budově, ale o pozemku, na kterém stojí. Neuspěchejme prodej. Pak nám tam někdo vybuduje ubytovnu a už s tím nic neuděláme,“ poznamenal zastupitel Josef Soumar.

Zazněl však i opačný názor. „Máme několik domů a nevíme, co s nimi. Čekají nás velké investice. Jsem pro prodej,“ zmínil zastupitel Marek Anděl. Stejný postoj vyjádřil i Michal Čapek, a to nejen sám za sebe, ale také za majetkoprávní komisi, která navrhuje prodej za minimálně 8,7 milionu korun.

Místostarosta Písku Petr Hladík přednesl možnost vybudovat zde ve spolupráci s krajem zázemí pro osoby s demencí a roztroušenou sklerózou. Obrovská investice by však byla především na městě. Nová informace má zatím mnoho otazníků, a tak zastupitelé prodej Honzíčka prozatím odložili. Místostarosta zahájí přípravy na konkrétním využití objektu k těmto účelům a nejpozději do konce ledna 2020 s nimi seznámí zastupitelstvo.

Bývalá léčebna U Honzíčka je od roku 2015 prázdná. Na jaře 2016 nabídlo město budovu poprvé k prodeji.

Článek vyšel v Píseckém deníku. Dostupný zde.