KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Poslanec Jan Bartošek dlouhodobě podporuje hasiče

Poslanec Jan Bartošek dlouhodobě podporuje hasiče

Přidáno 20. 9. 2021
Ve středu 15. září schválila Poslanecká sněmovna úpravu zákona, která umožní všem sborům dobrovolných hasičů užívat symbol státního znaku České republiky. Už se nemusí obávat, že je někdo bude popotahovat za to, že mají tento symbol na svých hasičárnách, autech, vybavení či uniformách. Dlouhodobá snaha poslance Jana Bartoška tak skončila úspěšně.

„Je to správné! Každý z nich má svým nasazením zásluhu na větší míře ochrany našich životů, zdraví i majetku a proto si to zaslouží,“ podotýká Jan Bartošek.

Zároveň se povedlo prosadit Bartoškův pozměňovací návrh, aby naše kulturní památky – respektive jejich požární signalizace – byly v rámci požární ochrany napojeny na operačním a informačním HZS krajů. „Nechci, aby se znovu opakovala situace případu kostelu v Gutech či u jiných památek, které lehly popelem. Děkuji tímto za spolupráci Ministerstva kultury a Hasičského záchranného sboru.

Samotné hasiče pak Jan Bartošek pozdravil na setkání jejich zasloužilých členů v sobotu 18. září v Bechyni, kde si prohlédl též Hasičské muzeum. „Pánové i dámy si slavnostní den moc užili a já byl v jejich společnosti moc rád. Ostatně jako vždy. Mezi hasiči, a je jedno zda profesionálními či dobrovolnými, je mi prostě vždy dobře,“ dodal s úsměvem poslanec Bartošek.