KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Podzimní akce v Kaplici za velkého zájmu návštěvníků

Podzimní akce v Kaplici za velkého zájmu návštěvníků

Přidáno 25. 10. 2021
V Kaplici se na období babího léta a začátku podzimu tradičně koná celá řada zajímavých společenských akcí, atraktivních pro návštěvníky i ze vzdálenějšího okolí. O průběhu těch letošních nás informoval kaplický starosta Pavel Talíř.
Pane starosto, jak si Kaplice letos vede co do společenského vyžití?
Na prahu podzimu u nás v Kaplici proběhlo mnoho akcí, ať už motokrosové závody, závody veteránů, sportovní akce, Kaplice v pohybu a jiné. Mezi nimi i tradiční Kaplický ušák.

To je co za akci? Přibližte nám jí trochu?
Jde o velkou chovatelskou výstavu drobného hospodářského zvířectva v městském parku, tradičně doplněnou bohatým doprovodným programem. Letošní ročník jsme chystali s obavami, zda jej covidová situace dovolí. Nakonec musím konstatovat, že proběhl jako vždy a s velkou účastí nejen chovatelů, ale i návštěvníků.

A jaké byly jejich ohlasy?
Setkal jsem se s řadou pozitivních ohlasů nejen z řad kaplických obyvatel, ale do města zavítali i návštěvníci z různých koutů jižních Čech, kteří se přijeli nejen podívat, ale i zakoupit vystavovaná zvířata. Už v pátek večer byli mnozí překvapeni, že v klecích to notně prořídlo. Přespolní mnohdy ocenili i květinovou výzdobu a upravenost našeho města. Rád bych poděkoval našim drobným chovatelům, všem vystavovatelům z oboru zemědělství, ať malo nebo velkovýrobcům.