KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Písecké ulice budou přes zimu průjezdné

Písecké ulice budou přes zimu průjezdné

Přidáno 22. 11. 2019
Zásadní uzavírky ve městě končí. Další omezení dopravy přijdou příští rok.
V pátek 22. listopadu odpoledne se řidičům otevřou Nádražní a Budovcova ulice. Posledních několik měsíců byly neprůjezdné z důvodu výměny parovodu za horkovod, kterou provádí teplárna. Provoz linek MHD bude v ulicích obnoven v sobotu 23. listopadu. Dopravě v centru Písku se tak hodně uleví, i když některá omezení ještě zůstanou.

Po zimě však budou práce na výměně parovodu za horkovod pokračovat a ani v příštím roce nebude jízda Pískem jednoduchá. Zavře se například Zeyerova ulice, kterou však chce město pojmout komplexně a vyřešit tu zároveň také kanalizaci, vodovod a dopravu včetně parkování. „Proto chceme požádat o prodloužení termínu dokončení stavby do konce roku 2020,“ uvedl místostarosta Písku Petr Hladík. Je to nutné pro získání dotace. „Doufáme, že bude hotovo dřív, ale je lepší mít rezervu,“ dodal místostarosta.

Dalším zásadním omezením bude uzavření Komenského ulice, kde práce navážou na Budovcovu ulici. Neprůjezdná bude ulice od křižovatky až k poště. „Musíme hlavně harmonogram připravit tak, aby práce co nejméně narušily městskou slavnost,“ zmínila starostka Eva Vanžurová.

Uzavřená bude také část Chelčického ulice.

V Zeyerově ulici se bude měnit parovod za horkovod, ale zároveň s tím se vybuduje také nová dešťová kanalizace a zrekonstruuje splašková kanalizace a veřejný vodovod. Vznikne zde nové parkování od MŠ až k ZUŠ.

Článek vyšel v Píseckém deníku. Dostupný zde.