KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Petr Hladík: "Za úspěch bych považoval tři mandáty"

Petr Hladík: "Za úspěch bych považoval tři mandáty"

Přidáno 2. 5. 2018
V Písku vzniká nová volební koalice Pro Písek, kterou tvoří Jihočeši 2012, TOP 09 a Volba pro město. O názor na ní i přípravu komunálních voleb jsme se ptali zastupitele města za KDU-ČSL Petra Hladíka.
Co říkáte na vznik nové koalice Pro Písek (Jihočeši 2012 + TOP 09 + VPM)?
Snahu vytvořit nový subjekt, který je neokoukaný, vidím jako marketingový nástroj a celkem chápu snahu Top09, Jihočechů 2012 i VPM se znovu prosadit, protože jít do komunálních voleb samostatně by bylo v současné situaci velmi rizikové. Je otázka, jak bude rozvržena kandidátka, jaké osobnosti  budou na předních místech a zda je vůbec reálné očekávat 9 mandátů v zastupitelstvu. Sám vidím, jak je těžké sestavit 27 člennou kandidátku z lidí, kteří jsou slušní, mají pevně ukotvené hodnoty, chtějí investovat svůj čas i energii do práce pro Město Písek a neočekávají vděk, ba spíš naopak, musí být připraveni na různé útoky. Komu by se do tohoto chtělo, když politická situace na celostátní úrovni je taková, že lze zpochybnit úplně všechno, pravda je skutečně na samém okraji a dezinformace hýbou světem.
Informace z tiskové zprávy o vzniku nového subjektu Pro Písek, že současná koalice ( Jihočeši 2012, Top09, ANO, Písecký patrioti, ODS a VPM) je úspěšná, mi připadá spíše jako přání, nežli realita. V celé řadě rozhodnutí bylo hlasováno na hranici potřebného počtu hlasů a v některých případech by tato koalice bez hlasů KSČM neprosadila některá zásadní usnesení, například o schodku rozpočtu na rok 2018 ve výši 365 milionů Kč, o výstavbě bazénu pod Lesnickou školou, ale i dalších.
Já osobně bych si přál, aby v zastupitelstvu Města Písku byli lidé, kteří nebudou hledat vlastní prospěch, nebudou urážet a ponižovat ostatní, ale budou ochotní naslouchat a hledat vzájemnou shodu. Vím, že to není snadné a věřím, že se takových lidí do píseckého zastupitelstva dostane většina.

Jak se na volby připravuje KDU-ČSL? Máte už jasno o lídrovi a složení kandidátky? Jaký volební výsledek budete považovat za úspěch?

KDU-ČSL sestavuje pro komunální volby 2018 vlastní kandidátku, lídrem bude Ing. Petr Hladík. Již od začátku roku pracujeme na sestavení kandidátky, oslovujeme schopné a slušné lidi, kteří jsou ochotní vzájemně spolupracovat, protože jsem si jist, že komunální politika není o jednotlivci, ale o týmu. No a na jaký výsledek chceme útočit? Jsem spíše realista, i když optimismus mi také nechybí a vycházím z toho, že po dvou volebních obdobích, kdy se KDU-ČSL komunální politiky v Písku neúčastnila a od roku 2014 má jednoho zastupitele, nemůžeme mít přehnaná očekávání. Osobně bych považoval 3 mandáty za úspěch a to z několika důvodů, 3 už jsou parta a mohou celou řadu věcí řešit společně a 3 mandáty už jsou určitá síla na vyjednávání a když jeden vypadne, stále jsou ještě dva, kteří mohou své návrhy na zastupitelstvu předkládat.

Red.