KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Odešel Václav Fučík

Odešel Václav Fučík

Přidáno 30. 6. 2023
Smutná zpráva přišla začátkem tohoto týdne. Ve věku 78 let zemřel náš dlouholetý člen a komunální politik Václav Fučík. Jeho odchod je velkou ztrátou nejen pro naší stranu, ale především pro obec Borek, kterou dlouhá léta řídil a samozřejmě všechny blízké.
Václav Fučík byl dlouholetým starostou a posléze i místostarostou obce Borek u Českých Budějovic. Jeho působení na radnici bylo velmi úspěšné. Stál např. za výstavbou nového sportovního areálu či 29 chráněných bytů pro seniory. Kromě svého politického působení byl ovšem znám a oblíben i jako výborný muzikant a kapelník své kapely Václavanka. Hrál na saxofon, ale též na harmoniku a často hudebně doprovázel různé zábavy.

“Václave, chtěl bych Ti ještě vzkázat, že si vážím každé z rad, pro které jsem si k Tobě jezdil. Je málo lidí s tak velkým srdcem a respektem. Budeš mi tu chybět,” loučí se zesnulým přítelem poslanec Šimon Heller.

Na Václava Fučíka rozhodně nezapomeneme a dál poneseme pochodeň , kterou nejen v Borku za dlouhá léta svého působení rozžehl. Práce pro druhé a blaho své obce.

Čest jeho památce!