KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Návštěva Jana Bartoška na Strakonicku: Městská policie, senioři i příroda

Návštěva Jana Bartoška na Strakonicku: Městská policie, senioři i příroda

Přidáno 9. 8. 2019
Ve čtvrtek 8. srpna navštívil poslanec a místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek okres Strakonice. Jednalo se letos už o jeho několikátou návštěvu v severozápadní části Jihočeského kraje.
V Blatné se společně se starostkou Kateřinou Malečkovou setkal s velitelem Městské policie panem Urbánkem a prodiskutoval možnou legislativní podporu zlepšení postavení městských strážníků. V Domově pro seniory si s jeho ředitelkou paní Baušovou prohlédl zařízení a pozdravil se i s klienty. Seznámil se i s historií objektu, který byl krátce po otevření v roce 2002 postižen ničivou povodní. DPS zřizuje město Blatná, ale přispívají na jeho chod i Jihočeský kraj a některé okolní obce, jejichž obyvatelé patří mezi klienty, což je ocenitelné.
V Sedlici pak pan poslanec starostovi města Vladimíru Klímovi a místostarostce Kateřině Brabcové přislíbil pomoc s co nejdřívějším prosazením opravy průtahu silnice I/20 městem a navázáním přeshraniční spolupráce v oblasti krajkářství. Sedlické krajkářky nám udělali radost, neboť vyšili logo naší strany přímo z krajky, kterým byl pan poslanec obdarován. Na závěr dne se pak v Sudoměři Jan Bartošek setkal se zastupitelkou Čejetic za KDU-ČSL Janou Hrdinovou a zástupci iniciativy Sudoměřské proudy, seznámil se s jejich nesouhlasnými argumenty s výstavbou vodní elektrárny v lokalitě Sudoměřské peřeje a jejich snahou zachovat tuto lokalitu coby nedotčené přírodní území.
"Strakonicko si zaslouží podporu. Je to region s velkým potenciálem, který je třeba využít. Návštěva byla moc příjemná," podotkl na konci svého celodenního programu Jan Bartošek.