KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Možnost zaparkovat u sportoviště v Radomyšli se zvýší

Možnost zaparkovat u sportoviště v Radomyšli se zvýší

Přidáno 3. 6. 2020
U sportoviště TJ v Radomyšli vyroste v nejbližších týdnech nové parkoviště. Předání staveniště se uskutečnilo 19. května, stavba by měla být podle plánu dokončena 20. června. „Tento termín jsme naplánovali tak, aby bylo parkoviště hotové do tradičního pouťového turnaje v nohejbalu,“ uvedl starosta městyse Luboš Peterka.
Akci začala Radomyšl projektovat už loni a začlenila ji do rozpočtu na letošní rok. Nové parkoviště si však vyžádá zásah do stávající podoby kolem areálu TJ. „Abychom zde mohli vybudovat kolmá stání, bude obětována část travnaté plochy podél areálu," upřesnil starosta. V současné době podél obrubníku kolem sportoviště zaparkuje přibližně deset aut.

Díky novému parkovišti se možnosti pro řidiče výrazně zvýší, nově totiž vznikne 25 parkovacích míst. Ta budou zhotovena z betonové zatravňovací dlažby. „Výrazně se tak vylepší komfort parkování pro návštěvníky sportovních a kulturních akcí v areálu, ale i pro místní obyvatele," zdůraznil Luboš Peterka. Naplánovaná stavební úprava si vyžádá 631 tisíc korun včetně DPH, celá částka bude hrazena z rozpočtu městyse.

Článek vyšel v Týdeníku Strakonicko. Dostupný zde.