KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil jižní Čechy

Ministr zemědělství Marek Výborný navštívil jižní Čechy

Přidáno 15. 8. 2023
Ve dnech 9. – 10. srpna 2023 navštívil Jihočeský kraj ministr zemědělství ČR Marek Výborný. Smyslem jeho návštěvy bylo informovat o přípravách agrosalónu Země živitelka, který jíž klepe na dveře, a navštívit tak příspěvkové organizace Ministerstva zemědělství, tedy Výstaviště České Budějovice a Budějovický Budvar, ale taktéž se setkat s místními lidovci a naslouchat jejich názorům i starostem.
O průběhu příprav a náplni programu agrosalónu Země živitelka informoval ministr Výborný na tiskové konferenci. Zároveň se setkal s hejtmanem Jihočeského kraje Martinem Kubou a projednal s ním nejen budoucí spolupráci státu, kraje a města při plánování budoucnosti Výstaviště České Budějovice. ¨

Už o středečním večeru však ministrově programu na jihu Čech předcházelo setkání s členy a příznivci KDU-ČSL z celého Jihočeského kraje při neformální grilovačce na krajské kanceláři strany. Dorazili na ní i mnozí zástupci zemědělské veřejnosti.

Následující den navštívil ministr Výborný obec Dubné na Českobudějovicku, kde se od starostky Boženy Kudláčkové dozvěděl mnohé informace z rozvoje obce, např, rozsáhlou rekonstrukci zdejší základní školy, kterou obec v minulých letech realizovala. Paní starostce též pogratuloval ke 3. místu v soutěži Jihočeská vesnice roku, kterého Dubné letos po právu dosáhlo.¨

Následně se přesunul na Strakonicko a v Čejeticích navštívil zdejší sádky, patřící pod Krajské školní hospodářství, a setkal se zde i se zástupci Rybářského sdružení České republiky. Nakonec se v nedaleké Sudoměři mohl při návštěvě rodiny zastupitelky Čejetic za KDU-ČSL Jany Hrdinové přesvědčit, jak se žije na malebném jihočeském venkově zdejším obyvatelům.

Děkujeme za návštěvu a těšíme se na viděnou na Zemi živitelce!