KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Jihočeští lidovci si připomněli 101. výročí vzniku Čerskoslovenské republiky

Jihočeští lidovci si připomněli 101. výročí vzniku Čerskoslovenské republiky

Přidáno 28. 10. 2019
V řadě měst a obcí Jihočeského kraje si v den státního svátku 28. října připomněli představitelé KDU-ČSL 101. výročí vzniku samostatné Československé republiky. Mladí lidovci rozdávali v Českých Budějovicích spoluobčanům sváteční trikolóry.
Jihočeský poslanec a místopředseda KDU-ČSL položil společně se starostou Karlem Macků a místostarostkou Kateřinou Markovou vzpomínkovou kytici k památníku padlým v jeho domovských Dačicích. Podotkl, že je nezbytné si připomínat nejen výročí vzniku Republiky, ale též osobnosti, které stály u jejího zrodu a především hodnoty, na nichž byla vybudována.
"Co by nám asi dneska řekli ti, kteří u toho byli, bojovali a vyjednávali o samostatnosti? Vážíme si a využíváme všech možností, které máme, abychom v tom dobrém pokračovali? Nejsme příliš lhostejní ke všemu špatnému a neumožňujeme taky, aby bralo víc z toho, co mu patřit nesmí?", sebekriticky se táže Bartošek.