KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Jan Kasal přednášel v Českých Budějovicích o historii lidovců

Jan Kasal přednášel v Českých Budějovicích o historii lidovců

Přidáno 26. 7. 2022
V pátek 22. července se v Českých Budějovicích uskutečnilo školení pro nové členy KDU-ČSL. Lektorem byla osobnost z nejpovolanějších, bývalý předseda KDU-ČSL a dlouholetý místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Kasal.
Součástí jeho výkladu tak vedle nezbytné faktografie o vývoji Československé strany lidové od konce 80. let byly též jeho osobní vzpomínky a hodnocení dobových událostí. Ne vždy jednoznačné závěry o tom, které politické kroky čemu prospěly, jsou nezbytnou součástí kvalitní sebereflexe. Pro nové členy, z nichž někteří nebyli v 90. letech ještě na světě, je slyšet tyto postřehy nesmírně cenná a inspirativní zkušenost i pro jejich budoucí politickou práci.

Na závěr Janu Kasalovi poděkoval současný místopředseda Poslanecké sněmovny a KDU-ČSL, jihočeský poslanec Jan Bartošek, jenž některým nedávno vstoupivším členům též slavnostně předal stranické legitimace. Aktivní práce s členskou základnou je pro nás zcela zásadní a budeme o členy pečovat i nadále.