KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Jan Bartošek se setkává s Jihočechy v regionu

Jan Bartošek se setkává s Jihočechy v regionu

Přidáno 30. 8. 2019
Ani v závěru prázdnin poslanec a místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek nezahálí. Pilně se věnuje své regionální poslanecké práci. Ve středu 28. srpna a ve čtvrtek 29. srpna navštívil několik významných míst kraje.

Ve středu dopoledne zavítal do Benešova nad Černou na Českokrumlovsku, kde společně se starostkou za KDU-ČSL Veronikou Korchovou prodiskutovali dvě palčivé otázky obce: možnosti získání nových finančních prostředků na výstavbu nového kulturního domu a taky výstavbu nového bytového domu, který umožní mladým rodinám získat bydlení a setrvat v obci. Při následné návštěvě v Kaplici si Jan Bartošek v doprovodu starosty města a radního Jihočeského kraje za KDU-ČSL Pavla Talíře prohlédl prostory zdejšího Domu s pečovatelskou službou a s jeho ředitelkou paní Holzmannovou prodiskutovali možnosti podpory tohoto zařízení. „Seniorů si nesmírně vážím a pro naši společnost by to mělo být pravidlem. Proto jsme hledali společně způsoby, jak seniorům zlepšit život a pomoct jim. Jeden takový nápad v Kaplici už realizují a to akci určenou přímo pro seniory, na které jsem se taky zastavil. Rozhodně jim to pomáhá mít radost,“ podotkl Jan Bartošek.

Na stejné téma pak navázala čtvrteční dopolední návštěva v Domově pro seniory v Rybniční ulici ve Strakonicích, který si Jan Bartošek prohlédl a pozdravil se s jeho zaměstnanci i klienty. S ředitelkou Městského ústavu sociálních služeb Dagmar Prokopiusovou pak probral současné problémy, kterým ústav čelí. Jan Bartošek vyjádřil podporu víceletému financování sociálních služeb na krajské i celostátní úrovni. Odpoledne se pak v doprovodu starosty Strakonic Břetislava Hrdličky navštívil služebnu Městské policie. Její velitel Milan Michálek panu poslanci vylíčil bohaté zkušenosti této práce i problémy, se kterými se městští strážníci ve Strakonicích potýkají. Některé otázky lze pomoci řešit i legislativně. Proto Jan Bartošek přislíbil podporu redefinice autovraků v zákoně o pozemních komunikacích, která umožní jejich snazší odstraňování z ulic. Následně se v restauraci Lovecká bašta setkal pan poslanec s předsedy svazků obcí a poté i s předními podnikateli okresu Strakonice. Jak zdůraznil, obce i firmy mají své oprávněné zájmy, které je třeba slaďovat a kde to jde, podpořit jejich uskutečnění.

V závěru dne pak Jan Bartošek zavítal ještě do Písku, kde se ve večerních hodinách v restauraci U Reinerů sešel „na pokec“ s místními lidovci i příznivci.
„Během dvou dnů jsem se setkal s řadou Jihočechů, kteří poctivě pracují, pomáhají druhým a vytvářejí skutečné hodnoty. Načerpal jsem řadu podnětů a budu se jim dále věnovat ve své poslanecké práci,“ doplnil Jan Bartošek.