KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Jan Bartošek: Prioritou je dopravní spojení a kvalifikovaná práce

Jan Bartošek: Prioritou je dopravní spojení a kvalifikovaná práce

Přidáno 11. 9. 2017

Proč budete dobrým poslancem/poslankyní?

Odpověděl bych asi takto. Nikdy jsem se nebál práce a ani dnes tomu není jinak. Snažil jsem se, a snažím, aby moje činnost měla smysl a aby byla užitečná pro lidi. Jestli jsem byl, nebo zda budu, dobrým poslancem posoudí občan-volič!

Jaké jsou hlavní problémy v kraji a jak je budete řešit?

Jednoznačně doprava a kvalitní propojení Jihočeského kraje s „okolním světem“. Od samého začátku mého mandátu jsem já, ale i členové vlády za KDU-ČSL, opakovaně apelovali na ministry dopravy za hnutí Andreje Babiše. Je trestuhodné, že pod „touto správou“ se postavilo za uplynulé čtyři roky pouhých 24 kilometrů nových dálnic. Druhým problémem, o který jsem se velmi aktivně zajímal, je nedostatek odborných středních kádrů pro průmyslové podniky v našem kraji. V tomto ohledu, myslím, se už začalo blýskat na lepší časy…

Jste lídrem, vás bude znát každý, ale zkuste voličům krátce popsat lidoveckou kandidátku jako celek, čím může být pro voliče zajímavá?

Rozhodně si netroufám jak moc, či málo jsem zaujal jihočeského voliče. Troufnu si ale tvrdit, že u nás na Dačicku to nebude nejhorší. Naše kandidátka je sestavena z prověřených komunálních politiků: starostů, místostarostů. Také z lidí, kteří ve svých profesích dosáhli prokazatelných úspěchů. Jsou to lidé, u kterých si naši potenciální voliči mohou velmi jednoduše dohledat, co je ten který kandidát zač. Nic neskrýváme, nic nelakujeme na růžovo.

Co byste popřál, či co byste ze všeho nejvíc přál obyvatelům kraje... v následujícím volebním období?

… co bych popřál Jihočechům v následujícím volebním období? Nejen pro nadcházející čtyři roky bych nám všem přál, abychom společně pracovali na pořádku prosperující budoucnosti pro nás a pro naše děti. Aby všichni volení zástupci, kteří budou v Parlamentu pracovat, měli v první řadě na paměti, že se zodpovídají lidem. Aby byli užiteční a nevytvářeli zákony pro zákony, ale přívětivé prostředí pro podnikání, každodenní práci, pro spokojenou rodinu.

Red.