KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy František Talíř navštívil šumavské Podlesí a Vodňansko

František Talíř navštívil šumavské Podlesí a Vodňansko

Přidáno 12. 12. 2023
Ve čtvrtek 7. prosince se náměstek hejtmana František Talíř vypravil na návštěvu dvou odlehlejších vesniček okresu Strakonice. První zastávka byla v Malenicích, malebné obci v krajině šumavského podhůří, kterému místní neřeknou jinak než Podlesí. Druhá zastávka následovala na Vodňansku, konkrétně v Truskovicích.
V Malenicích si spolu se starostou Jiřím Mrázem prodiskutoval nové využití zdejší konírny a možnou finanční podporu projektu. Prohlédl si i výstavbu nových seniorských domů, podpořených mj. i z krajského investičního fondu.

V Truskovicích pogratuloval místnímu starostovi Václavu Troblovi k zisku oranžové stuhy v celostátní soutěži Vesnice roku za příkladnou spolupráci obce s místními zemědělci a spolky. Truskovice jsou známé nejen místními Pivovarem Hulvát, ale především produkcí kvalitního ovoce, hlavně jablek, kterou zdejší sadaři zásobují domácí trh.

„Byla radost do obou obcí v rámci mých výjezdů do regionu zajet a jsem rád za spolupráci mezi nimi a Jihočeským krajem,“ podotkl František Talíř.