KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Daniel Herman navštívil Písek

Daniel Herman navštívil Písek

Přidáno 12. 4. 2019
Exministr kultury a kandidát do Evropského parlamentu za KDU-ČSL Daniel Herman navštívil ve čtvrtek 11. dubna jihočeský Písek. Účelem návštěvy však nebyla primárně politika, nýbrž vzdělávací aktivita a prohlídka zdejšího muzea.
Již v dopoledních hodinách zavítal bývalý ministr na píseckou Obchodní akademii. Čtyři třídy zhlédly v aule školy film Hanin kufřík, pojednávající o neblahém osudu Hermanovy tety, židovské dívky Hany Bradyové, která ve 13 letech zahynula v koncentračním táboře Osvětim. Na pozadí silného příběhu pak se studenty besedoval o hrůzách holocaustu, osudu své rodiny, životním díle Hanina bratra, nedávno zesnulého Jiřího Bradyho, a v neposlední řadě i hodnotách židovství a křesťanství a o tom, jak mohou obstát v konfrontaci se zlem. V doprovodu ředitele Pavla Sekyrky si poté prohlédl moderně vybavené prostory školy.

Odpoledne pak Daniel Herman zavítal do Prácheňského muzea, kde si prohlédl expozice středověkých i novověkých dějin Písku, putovní výstavu královských funerálií i dočasnou výstavu o textilní výrobě, věnované 70. výročí založení podniku Jitex. Konečně od 17. hodin byl film Hanin kufřík a následná beseda na stejné téma zopakována pro širokou veřejnost v písecké Sladovně. Organizátorem besedy byla místní pobočka České křesťanské akademie.

Jako Jihočech Daniel Herman Písek dobře zná a rád se do něj vrací, ale čtvrteční návštěva mu opět otevřela novou, dosud nepoznanou dimenzi života města.