KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Zprávy Vicepremiér Marian Jurečka navštívil prachatický hospic

Vicepremiér Marian Jurečka navštívil prachatický hospic

Přidáno 9. 6. 2023
Ve středu 7. června proběhlo výjezdní zasedání vlády ČR a její setkání s členy Rady Jihočeského kraje ve Vimperku. Na okraj tohoto zasedání zavítal místopředseda vlády a ministr práce a sociální věcí Marian Jurečka do Hospicu sv. Jana N. Neumanna v Prachaticích.
Ministr se v doprovodu náměstkyně Zdislavy Odstrčilové setkal s ředitelem hospice a zároveň zastupitelem Jihočeského kraje Robertem Hunešem. Prodiskutovali aktuální situaci, v níž se nachází nejen prachatický kamenný hospic a jeho dceřinné domácí hospici v Prachaticích, Českých Budějovicích, Českém Krumlově a Strakonicích, ale též celkové poměry, v jakých se momentálně zařízení paliativní péče nacházejí, a výzvy, kterým čelí. Setkal se osobně i s někrerými klienty hospice a prohlédl si celý areál i příjemné prostředí zahrady včetně sochy zdejšího rodáka a filadelfského biskupa, jehož jméno hospic nese.

“Chtěl bych vyjádřit velké uznání a díky za práci celého týmu Hospicu sv. Jana N. Neumanna pana ředitele Roberta Huneše, který s velkou láskou pečuje o své klienty. V sociální oblasti musíme hodně věcí zlepšit. Proto jsme v únoru připravili dalších 280 milionů Kč na zlepšení kvality a dostupnosti paliativní a hospicové péče v regionech. Hlavní je ale vždy především láskyplná péče. Díky všem, kteří se staráte o ty, kdo vás potřebují,” prohlásil ministr Jurečka.