KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Komentáře Priority Františka Talíře ve volbách do Evropského parlamentu

Priority Františka Talíře ve volbách do Evropského parlamentu

Přidáno 31. 5. 2024
”Co uděláš, pokud se do toho Bruselu dostaneš? Co budou Tvoje priority?“ Jedna z nejčastějších otázek, na kterou se mě lidi v posledních týdnech ptají.
Odpověď je jednoduchá a dá se shrnout do 3 základních bodů:
RACIONÁLNÍ UDRŽITELNOST. Chci se zabývat přírodou a životním prostředím. Je to jedno z klíčových témat nejen pro mladou generaci. GreenDeal je podle mě důležitý kvůli své vizi. Jeho cíle je ale potřeba zracionalizovat – tak, aby skutečně sloužil rozvoji Evropy i naší České republiky! A tak, abychom si pod sebou nepodřezávali větev ekonomické prosperity. Chytrá ochrana přírody a sázka na moderní technologie je cesta budoucnosti!

PODPORA UKRAJINY. Europoslanec má velký formální i neformální vliv. Použiju ho k maximální podpoře Ukrajiny - aby evropské státy i EU jako celek dodaly Ukrajině ideálně vše, co potřebuje pro svoji efektivní obranu. Cílem je samozřejmě mír. Ale mír spravedlivý, který nebude výhodný pro útočícího agresora! EU by měla garantovat mír v Evropě a pomoci ohroženým státům, kterým je vedle Ukrajiny i Moldavsko.

INFORMACE O EU & BOJ S DEZINFORMACEMI. Jako europoslanec budu nadále aktivně komunikovat, protože chci přibližovat dění v Bruselu obyčejným lidem a zejména mladým. Zaměřím se primárně na fake news o Evropské Unii. Mým cílem je bojovat proti dezinformacím a podporovat kritické myšlení, což je rok od roku důležitější schopnost. Prostě - nezavřu se v Bruselu, ale budu s vámi pořád!

Mgr. František Talíř
první náměstek hejtmana Jihočeského kraje