KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Komentáře KDU-ČSL má potenciál růstu

KDU-ČSL má potenciál růstu

Přidáno 12. 1. 2020
KDU-ČSL má potenciál k růstu. Je v našich lidech. Máme 271 starostů po celé naší zemi. Dále stovky zastupitelů, poslance, senátory, europoslance a hejtmana, a mnoho dalších, kteří naplňují ideje křesťansko-demokratické politiky.
Tito lidé dokázali oslovit další, a proto chci, aby jsme stejně jako oni, napřímo oslovovali společně nové voliče a sympatizanty. Tím, že jim budeme blízcí, uvěřitelní a hlavně jednotní v tom, co představujeme.
Nesmíme se stát projektem jednoho člověka, řízeným aktuálními průzkumy veřejného mínění. Naše vize a lidé jsou základem úspěchu.
Často nám lidovcům vytýkají, že jsme příliš konzervativní a lpíme na židovsko-křesťanských hodnotách a tradicích a neustále je omíláme. Já jsem naopak přesvědčen a věřím, stejně tak jako většina členů a voličů KDU-ČSL, že tradice pro nás není prázdný pojem nebo dokonce něco, co máme odvrhnout.
Konzervatismus beru jako kořeny, které jsou důležité pro strom, které znamenají stabilitu a možnost růstu. Je to pro mě názor a směr. A v žádném případě to neznamená zpátečnictví. Jsou to hodnoty, které v současném světě potřebujeme víc a víc.
Chci, abychom společně přestali čekat na zázrak, na někoho kdo nás spasí svou novou tváří. Považuji za nejzásadnější začít pořádně společně pracovat a stát se moderní stranou; mediálně zaujmout tím, že budeme uvěřitelní. Předkládejme reálné cíle, populismus u nás nemá místo. Lidi oslovíme, když s nimi budeme mluvit jako s lidmi a ne jako s voliči. Takže je nutné přestat čekat a jít pořádně pracovat.

Ing. Jan Bartošek
poslanec, kandidát na předsedu KDU-ČSL