KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Zábavné odpoledne SALESIÁNI DĚTEM
Zpět

Zábavné odpoledne SALESIÁNI DĚTEM

Přidáno 24. 8. 2015
Ilustrační foto
 Salesiánské středisko mládeže se rozhodlo připojit k oslavám města tím, co nejlépe umí – výchovou a vzděláváním dětí a mládeže. Na středu 26. 8. 2015 připravilo zábavné odpoledne „SALESIÁNI DĚTEM“ nejen pro děti a mládež, ale pro všechny obyvatele města České Budějovice. Na náměstí Přemysla Otakara II. v tento den vystoupí hudební kapely, vznikne obrovský pískový reliéf znaku města a pro návštěvníky bude připravena řada aktivit, soutěží a adrenalinových vystoupení. 

 Záštitu nad touto akcí převzal Ing. Jan Bartošek (KDU-ČSL), místopředseda Poslanecké sněmovny PČR, který je spojen se začátky Salesiánského střediska mládeže před 25 lety. „Záštitu nad akcí „Salesiáni dětem“ v Českých Budějovicích jsem přijal s radostí, protože v devadesátých letech jsem na Jihočeské univerzitě studoval a Salesiánské středisko jsem pravidelně navštěvoval. Jezdil jsem i jako instruktor na Chaloupky (salesiánské letní tábory). Salesiánskému dílu fandím, protože se mimo jiné zaměřuje na práci s mladými lidmi ze všech sociálních skupin, která je pro budoucnost naší společnosti nesmírně důležitá,“ podtrhuje důležitost práce Salesiánského střediska mládeže místopředseda Ing. Jan Bartoška.

Salesiánské středisko mládeže se věnuje výchově a vzdělávání dětí a mládeže, sociální práci s rodinami a v neposlední řadě i charitativní a duchovní oblasti. V rámci oslav 750 let od založení Českých Budějovic se Salesiánské středisko mládeže rozhodlo zorganizovat zábavné odpoledne pod názvem „Salesiáni dětem“. Akce je určena pro celou širokou veřejnost – pro malé děti, mládež, rodiny, ale i pro seniory. Hlavní program bude probíhat od 14 do 18 hod, kdy na pódiu vystoupí kapely 4Dband a The MASO. Bohatý program oživí i vystoupení parkouristů nebo bubenická show. Doprovodný program začne již v dopoledních hodinách, kdy na obřím pískovišti vznikne v písku z rukou místního sochaře Petra Scheleho reliéf znaku města České Budějovice a znaku Salesiánského střediska mládeže.

Vzdělávání a výchovu mladých, které Salesiánské středisko mládeže nabízí, oceňuje i další z patronů akce rektor Jihočeské univerzity prof. Libor Grubhoffer. „Nesmírně si vážím skutečnosti, že Salesiánské středisko mládeže vytváří podmínky pro výchovu naší příští generace s důrazem na základní duchovní hodnoty, na potřebu vytvářet přátelské prostředí ve společnosti, na nutnost být k dispozici všem potřebným a vážit si bližních bez rozdílu původu a přesvědčení. Mám radost z toho, že k Salesiánskému středisku mládeže má naše Jihočeská univerzita blízko nejenom místopisně, ale též četnými příznivci z řad jejich studentů a zaměstnanců.“

 

Přiložené dokumenty: