KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Studenty Bigy v Českých Budějovicích vítal místopředseda sněmovny Bartošek
Zpět

Studenty Bigy v Českých Budějovicích vítal místopředseda sněmovny Bartošek

Přidáno 1. 9. 2015
Ilustrační foto

Po dvouměsíčních prázdninách dnes studenti z Biskupského gymnázia nastoupili opět do školy. Slavnostní zahájení školního roku stejně jako loni proběhlo ve studentském Kostele Svaté Rodiny na Senovážném náměstí. Popřát studentům hodně štěstí v novém školním roce přijel i místopředseda Poslanecké sněmovny Ing. Jan Bartošek.

Po dvou měsících prázdnin se obvykle studentům příliš do školy nechce. Většina z nich se ale na spolužáky i tak těší. Stejně tomu je i na prestižním budějovickém gymnáziu, kterému se v krajské metropoli neřekne jinak než Bigy. První školní den se na většině škol žáci ještě neučí a kantoři po prázdninách žáky vítají zpět ve škole. K tomu je v Budějovicích využit nový kulturní a duchovní prostor v Kostele Svaté Rodiny.

Vítat žáky na Biskupském gymnáziu letos nebudou pouze učitelé v čele s ředitelem Mgr. Zdeňkem Dvořákem, ale také bývalý místostarosta Dačic a dnes místopředseda Poslanecké Sněmovny Ing. Jan Bartošek. Loni vítal žáky na základní škole v Dačicích a letos se rozhodl podpořit jedno z nejprestižnějších gymnázií v České republice. Popřál žákům hodně štěstí v novém školním roce a dobré vztahy se spolužáky i učiteli.

Letos si většina studentů užila prázdniny o několik dní delší, protože většina škol končila již 26. června a darovala tak studentům malý dárek ve formě dvou dnů ředitelského volna. Celkově si tak studenti užili 66 dní prázdnin. Drtivá většina pracujících si o takové dovolené může nechat pouze zdát. Pokud se bude studentům po prázdninách hodně stýskat, nemusí však věšet hlavu. Již za dva měsíce je čekají podzimní prázdniny a za další dva měsíce prázdniny vánoční. Teď je ale čeká návrat do školních lavic.

 

Přiložené dokumenty: