KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Místopředseda Poslanecké sněmovny si vyzkoušel vyprošťování i disciplíny TFA

Místopředseda Poslanecké sněmovny si vyzkoušel vyprošťování i disciplíny TFA

Přidáno 11. 11. 2015
Stanici profesionálních hasičů v Jindřichově Hradci navštívil místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Ing. Jan Bartošek.
 Jan Bartošek pojal návštěvu velmi aktivně. Společně s ředitelem HZS Jihočeského kraje, územního odboru Jindřichův Hradec plk. Ing. Janem Všetečkou prošel celou stanici, hasiči mu předvedli veškerou techniku. Dále shlédnul ukázku vyprošťování z havarovaných vozidel a také některé disciplíny obzvláště náročného hasičského sportu – TFA v podání dačického mistra světa Jaroslava Poukara.

Předvedené činnosti pana místopředsedu natolik zaujaly, že on i jeho asistent se oblékli do zásahových obleků a okusili práci hasičů. Vyzkoušeli si v zásahovém autě výjezd jednotky k zásahu, práci jak s vyprošťovacími nůžkami, tak hydraulickým rozpínacím zařízením přímo na zničeném osobním autě, prověřili náročnost disciplín TFA a využili možnost podívat se na Jindřichův Hradec z vysunuté automobilové plošiny.

Součástí návštěvy bylo také setkání s hasiči. Příslušníci na denní směně i právě sloužící výjezdoví hasiči měli možnost vést s panem místopředsedou otevřenou debatu, pan Bartošek se živě zajímal o hasičskou problematiku a o život na jindřichohradecké stanici.

Zdroj: Web HZS ČR

Přiložené dokumenty: