KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2015 Lidovci představili lídra do krajských voleb
Zpět

Lidovci představili lídra do krajských voleb

Přidáno 30. 11. 2015
Ilustrační foto
Krajské volby se uskuteční až v říjnu 2016. Lidovci však již toto pondělí 30.11.2015 představili svého lídra. Stal se jím současný starosta Kaplice a krajský zastupitel Pavel Talíř. Na druhou pozici se pak za KDU-ČSL postaví starostka Třeboně Terezie Jenisová a na třetí pozici bude ředitel Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích Zdeněk Dvořák.

O pořadí rozhodla krajská nominační konference, která se konala v sobotu 28.11.2015 v Českých Budějovicích a která zároveň určila pořadí do desátého místa kandidátky. První trojici pak bude krýt záda (v pořadí) poslanec a bývalý místostarosta Dačic Jan Bartošek, místostarosta Českého Krumlova Josef Hermann, místostarostka Sezimova Ústí Ludmila Svatková, ředitel Městských lesů Vimperk Stanislav Hlava, ředitel Diakonie Blanska v Písku Petr Hladík, náměstek primátora v Českých Budějovicích a bývalý ministr kultury Jaromír Talíř a asistent ministra zemědělství a předseda Mladých lidovců Vladimír Hanáček.

Lídr KDU-ČSL do krajských voleb Pavel Talíř je nyní druhé volební období starostou Kaplice. Zároveň je v zastupitelstvu Jihočeského kraje, kam úspěšně kandidoval v roce 2012 z druhé pozice. Před vstupem do politika pracoval 14 let jako předseda Zemědělského družstva Netřebice na Českokrumlovsku.

Přiložené dokumenty: