KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 Starosta Třeboně Jiří Houdek vidí největší problém kraje ve špatné dopravní obslužnosti

Přidáno 19. 9. 2012

Co vidíte jako hlavní problém občanů Jihočeského kraje?

Za hlavní problém Jihočechů považuji zejména dopravní dostupnost, která zajistí rozvoj našeho kraje v mnoha směrech. Proto je nutné zejména intenzivně prosazovat dostavbu D3, dopravní investice v Českých Budějovicích a pokračování ve výstavbě R4. Stejně tak by se nemělo zapomínat na zajištění dopravní obslužnosti autobusové a železniční dopravy

Co byste Vy osobně chtěl v krajském zastupitelstvu prosadit?

Chtěl bych prosadit absolutní transparentnost všech výběrových řízení a veřejných zakázek po vzoru města Semily a p.starosty Farského, dnes poslance PS PČR, tak jak se o to zajištujeme i v Třeboni.

Dále bych chtěl prosadit, aby příspěvky z ČEZ byly využity především na podporu rozvoje cestovního ruchu, zejména v oblasti levného ubytování v síti vesnického prostoru. tím zajistit podporu podnikání i v obcích našeho kraje. Právě jihočeským venkovem jsme pro návštěvníky kraje atraktivní.

Jaký je úkol KDU-ČSL na politické scéně?

Být nekompromisní politickou stranou v zamezení korupce, klientelismu,asociálního chování a rozvoji kmotrovských struktur. Nejít do koalice s politickými stranami, s kterými bychom v tomto neměli shodu.