KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 Rozhovor s Mgr. Růženou Štemberkovou, radní města Prachatice
Zpět

Rozhovor s Mgr. Růženou Štemberkovou, radní města Prachatice

Přidáno 17. 9. 2012
Ilustrační foto
 
 Paní  Štemberková, kandidujete za KDU-ČSL do krajského zastupitelstva. Co vás vedlo k tomuto rozhodnutí

 Jsem přesvědčená, že KDU-ČSL patří na politickou mapu české politické scény a má  zde své nezastupitelné místo, tudíž i v rámci Jihočeského kraje, kde od narození žiji. Naše strana má jasné cíle, který by v naší společnosti, tedy i v našem kraji, měly být hájeny a prosazovány.

Co vidíte jako hlavní problém občanů Jihočeského kraje?

Nedá se zmínit pouze jeden největší problém - pro naše občany je potřeba mít všechny sociální jistoty, mít rozumné životní náklady (náklady na vodu, energie...), mít dobré dostupné spojení do míst svého zaměstnání, do škol, mít dobře dostupnou a  kvalifikuvanou lékařskou péči, mít práci a dále mít příjemné prostředí ve kterém žijeme....apod. K tomu je potřeba mít v krajském zastupitele, lidi, kteří se zajímají a starají o své spoluobčany a kteří především jednají POUZE v jejich zájmu.

Co byste Vy osobně chtěl v krajském zastupitelstvu prosadit?

Prosazovat bych chtěla případně především blaho našich spoluobčanů a všechy pracovní i sociální jistoty, stejně jako rozvoj našeho kraje, ze kterého pramení i další bonusy právě pro nás....pro lidi, kteří zde žijí...

Jaký je úkol KDU-ČSL na politické scéně?

KDU -ČSL chce prosazovat středovou politiku a v první řadě hájit zájmy občanů. KDU ČSL si chce získat důvěru lidu a přesvědčit je aktivní prací o tom, že nejsme jen Ti, kteří planě slibují v době před volbami, ale že jsme lidé, kteří sliby naplňují skutečnými činy.