KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 Mladí lidovci poslali vládu k vodě
Zpět

Mladí lidovci poslali vládu k vodě

Přidáno 1. 7. 2012

V rámci vodáckého happeningu Pusťte vládu k vodě si mladí lidovci a představitelé platformy Moderni-KDU.cz rozhodli k neobvyklému ztvárnění svého protestu proti nízké politické kultuře české vlády.

V neděli 1. července shodili v historickém centru Českého Krumlova do vody figuríny představitelů české vlády opatřené plavacími kruhy. Pro Karolínu Peake byla připravena plavací křidélka. Figurína premiera Nečase ztratila tvář již před spuštěním na vodu, což bylo komentováno okolostojícími jako symbolické.

http://youtu.be/-jeKwI_rrU8

 

V neděli se návštěvníkům historické části města Českého Krumlova  naskytla neobvyklá podívaná. Zhruba stovka mladých vodáků ve žlutých tričkách s logem KDU-ČSL  vystoupila z lodí pod zdejším Lazebnickým mostem. Za asistence předních členů KDU-ČSL v Jihočeském kraji a zvědavého publika zde společně naházeli do splavu jednotlivé představitele české vlády vyrobené z kartonu a opatřené plavacími kruhy - s vyjímkou vicepremierky Peake,  jejíž figurína dostala plavací křidélka s Krtkem.
O to, kdo umožní ministrům plavat, byl mezi mladými účastníky happeningu velký  zájem. S premiérem se přišel osobně rozloučit předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek, ministra zemědělství Bendla vhodil do vody  1.místopředseda strany Marian Jurečka, ministra Drábka si zamluvil místopředseda Jan Bartošek a figurínu Miroslava Kalouska si již dlouho předem pro plavecké kurzy vyhlídli lidovci z Jižních Čech. Poté, co všichni ministři odplavali za mohutného potlesku mladých členů i přihlížejících, nasedli mladí vodáci ve žlutém  do lodí a pokračovali v plavbě až do Zlaté koruny.
Happening pod Lazebnickým mostem byl vrcholem vodácké akce Pusťte vládu k vodě, na kterou se sjeli mladí lidovci ze všech koutů republiky společně s předsednictvem KDU-ČSL . Nové silně omlazené předsednictvo KDU-ČSL  se v posledním roce věnuje intenzivně komunikaci s nově přibývajícími členy a snaží se dát jim prostor.
„Chceme jim ukázat, že angažovat se v politice má smysl, že tahle země mladé vzdělané lidi potřebuje a že jsme jim věkově blízko“, řekl na závěr happeningu  1.místopředseda KDU-ČSL  Marian Jurečka.

 

Přiložené dokumenty: