KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 Jihočeské studenty podpořila i Zuzana Roithová

Jihočeské studenty podpořila i Zuzana Roithová

Přidáno 30. 11. 2012

Předseda KSČM Vojtěch Filip označil jihočeské studenty za fašisty.

23 let po Sametové revoluci jsme svědky toho, jak se zástupci KSČM vrací do vrcholných funkcí. Demokratickou cestou. Byli zvoleni. Můžeme diskutovat o tom, jak velký podíl viny na tom nese asociální „pravicová“ vláda, která už ztratila jakoukoliv sebereflexi. Řádně zvolení komunisté dostávají svůj prostor v médiích. „Lidé je zvolili, tak co chcete? Nechte je ukázat, co umí.“ Nepotřebujeme nic ukazovat, my si to ještě pamatujeme! Petici proti tomu, aby resort školství v Jihočeském kraji byl veden stranou, která se doposud řádně nedistancovala od režimu, který zde panoval v letech 1948 – 1989, a který je spojován s nesvobodou, politickými procesy a perzekucemi, podepsalo již více než 10 000 lidí. Ve čtvrtek 29. 11. se uskutečnila již 3. demonstrace studentů. Dominik Hořejší, iniciátor denomstrací , student gymnázia v Třeboni, řekl „ Neprotestujeme proti výsledkům voleb a neupíráme komunidtům právo na jejich 13 zastupitelských křesel. Považujeme však za povinnost každé strany, aby po volbách raději spolupracovala s demokratickými stranami a nedávala možnost totalitním stranám návratu k moci“

Předseda KSČM Vojtěch Filip označil jihočeské studenty, kteří protestují proti tomu, aby jejich školství řídila komunistická radní, za fašisty. Doufám, že se nedočkám toho, že se budou děti mých dětí učit o Sametové revoluci jako o fašistickém puči!

Jana Zasadilová, krajská tajemnice