KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Archiv 2012 Jan Bartošek chce být v krajském zastupitelstvu prospěšný nejen Dačickým, ale všem Jihočechům

Přidáno 19. 9. 2012

Pane místostarosto, kandidujete za KDU-ČSL do krajského zastupitelstva. Co vás vedlo k tomuto rozhodnutí?

Jako místostarosta města Dačice se denně starám, aby byl v našem městě pořádek, příjemné prostředí a bezpečno. Jsem v kontaktu s obyvateli města a zjišťuji, jaké věci vnímají jako důležité v souvislosti s životem ve městě. Také se starám o investice. Tedy co město staví a zda je práce odváděna řádně a v patřičné kvalitě. Město takového významu jako jsou Dačice si zaslouží mít svého zástupce v krajském zastupitelstvu. Chci důrazně a hlasitě prosazovat a realizovat požadavky lidí, kteří žijí v této části Jihočeského kraje.

Co vidíte jako hlavní problém občanů Jihočeského kraje?

Bavíme-li se o hlavních problémech, pak ten klíčový je Dostavba dálnice D3 a to jednoznačně. Dobrá dopravní obslužnost je základem rozvoje. Ten je potom zdojem práce pro lidi a to je to, co potřebujeme. Dalším důležitým bodem je kvalitní střední školství. Především zkvalitnění učňovských oborů v návaznosti na trh práce a uplatnitelnost absolventů. Jako další vidím zachování a dobrou dostupnost zdravotní péče především v oblehlých oblastech.

Co byste Vy osobně chtěl v krajském zastupitelstvu prosadit?

Vzhledem k městu Dačice považuji za nejdůležitější další udržení a rozvoj Dačické nemocnice. Jednak aby zůstala součástí jihočeských nemocnic a dále, aby došlo k maximálnímu využití její kapacity. Zachování kvalitní a ambulantní péče pro lidi z Dačic a spádové oblasti.

Jako další oblast vidím v stabilizaci v oblasti sociálních služeb. Vytvoříme minimální síť sociálních služeb a tu navážeme na víceleté financování. Tím zajistíme stabilitu poskytovatelům i příjemcům sociálních služeb.

Také budu aktivně vystupovat v řešení situace nákladní kamiónové doravy. Je důležité ochránit silnice nižších tříd. Tedy iniciovat důsledné kontroly a  vážení kamiónů, aby neničily silnice v důsledku jejich přetěžování.

Jaký je úkol KDU-ČSL na politické scéně?

Jsme politická strana a budeme realizovat náš politický program, pro který budeme zvoleni. Jsme umírněná pravicová strana. Budeme hospodařit bez zvyšování dluhu. Jsme nekompromisní k jednání typu "Třeboňských kapříků".  A hlavně máme ve svých řadách schopné lidi a dobré odborníky. To je základ kvalitní práce a důvod proč nás volit.